Cases

Budolfi Plads

– Øget omsætning gennem optimeret drift af parkeringspladser ved hjælp af data.

Intro

Drift af parkeringsanlæg baseret på data

Selskabet Budolfi Plads A/S har investeret i udviklingen og genopbygningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg. Fra start har visionen om Budolfi Plads været at kunne bidrage positivt til lokallivet, og i dag bringer pladsen butikker, boliger og et grønt område sammen. 

Budolfi Plads opsøgte Sensade med et behov for rådgivning omkring driften af deres nybyggede parkeringsanlæg og bud på en løsning, der kunne henvise bilister til stedet. Igennem løbende rådgivning har Sensade hjulpet Budolfi Plads med optimering af driften, valg af prisstruktur samt fordeling af beboerlicenser og betalingspladser.

Parkeringsløsningen til Budolfi Plads hjælper bilisterne til at finde til ledige p-pladser, og giver samtidig Budolfi Plads et komplet overblik over parkeringspladsernes udnyttelse.

"Sensades platform har været meget værdifuld til optimering af driften på vores parkeringsanlæg under Budolfi Plads. Adgangen til data og udvikling af produktet til vores behov har uden tvivl øget omsætningen og givet os viden omkring vores kunders behov."
Mikkel Højsleth
Direktør, Budolfi Plads A/S
Løsningen

Fokus på data

Igennem et online værktøj leverer Sensade løbende dataanalyse og parkeringsstatistikker vedrørende parkeringsanlægget. Ved hjælp af dette kan Budolfi Plads blandt andet gennemgå parkeringsadfærden på tværs af parkeringstyper. Parkeringen ved Budolfi Plads er nemlig fordelt mellem standardbetaling, handicap- og motorcykelpladser.

Øgede indtægter
Den løbende statistik giver Budolfi Plads et komplet overblik over parkeringspladsernes udnyttelse. Dermed har virksomheden fået viden omkring deres kunders behov og  optimeret driften af parkeringsanlægget på baggrund af dette.

Undgik fejl
Budolfi Plads havde oprindeligt en strategi om at lave 30 beboerparkeringspladser, hvor beboere mod et månedligt abonnement kunne parkere deres bil uden begrænsning. Ved dette scenario viste data et tydeligt indtægtstab samt et dårligere flow for parkanterne, og Budolfi Plads valgte derfor at ændre strategi, som betød, at de undgik indtægtstab.

Facts

Variation i parkeringsadfærden

Parkeringsadfærden på Budolfi Plads varierer meget på tværs af dagene og mellem de forskellige typer af parkeringspladser (standardbetaling, handicap- og motorcykelparkering). Derudover viser data, at en fredag ikke nødvendigvis viser samme parkeringsmønster som en anden given fredag. Større variationer i parkeringsmønstre på samme ugedage kan ske grundet events i Aalborg midtby, vejrforhold eller som ved nedlukningen af store dele af samfundet under Covid-19. Nedenstående illustration viser belægningsgraden over 24 timer på to forskellige fredage.  

Løsningen

Henvisning af bilister

Parkeringssystemet kommer ikke kun Budolfi Plads til gode, men hjælper også bilisterne. Hver dag får tusindvis af bilister mulighed for at blive henvist til ledige parkeringspladser i Aalborg centrum. Løsning er nemlig blevet integreret i Aalborg Kommunes parkeringshenvisningssystem, hvor antallet af ledige pladser vises i realtid igennem digitale parkeringstavler. Derudover kan bilisterne få et overblik over parkeringsmuligheder med Aalborg Citys app. Dataintegrationen blev udført på få timer ved hjælp af Sensades API.

"Sensade leverer data fra Budolfi Plads i Aalborg Kommunes henvisningssystem. Integrationen krævede et samspil af flere systemer, og Sensade levede helt klart op til deres del."
Frode Nielsen
Centerchef, Aalborg Kommune
budolfi-iot-parkeringshenvisning-sensade-2
budolfi-iot-parkeringshenvisning-sensade
budolfi-iot-parkeringshenvisning-sensade-1
budolfi-iot-parkeringshenvisning-sensade-3