Cases

– IoT-teknologi gør Fredericias bymidte mere tilgængelig for folk med handicap

INTRO

Fra forhindringer til muligheder

Er man en person, der lever med et handicap, er der en chance for, at man har oplevet en række forskellige forhindringer, når man skal bevæge sig ud i det lokale byliv. Nogle af de forhindringer kan endda afholde én helt fra at deltage i aktiviteter, så man i stedet bliver hjemme.

For nogle mennesker med fysisk handicap er en bil et uundværligt hjælpemiddel, der både åbner op for mange muligheder og kan give meget selvstændighed i hverdagen. Men skal bilen parkeres langt fra ens endedestination, så bliver den hurtigt meget upraktisk og ikke til nært så meget hjælp, som den kunne være.

Men med Sensades parkeringsløsning kan det at finde en handicapparkeringsplads ikke længere tælles som en af de udfordringer i Fredericia.

LØSNING

Data til analyse. Data til henvisning.

Sensade har installeret sensorer på samtlige 96 handicappladser indenfor Fredericia bymidte. Denne installation skal give Fredericia Kommune et nyt indblik i, hvordan byens eksisterende handicapparkeringspladser bliver benyttet. Dette skal bidrage til en evaluering af de eksisterende parkeringsforhold, så byen kan blive endnu mere tilgængelig for folk med handicap.

Samtidig er de data, der indhentes gennem sensorerne, tilgængelig i en ny parkeringsapp. Denne gør det muligt for kommunens bilister med handicap at se hvor der er en ledig parkeringsplads tæt på deres destination, så de hverken skal bruge tid på at lede efter parkering eller bliver nødsaget til at parkere langt fra deres destination.

0
DATAPUNKTER / DAG

Præcise parkeringsdata giver Fredericia Kommune et stærkt grundlag for både at evaluere effekten af parkeringsinitiativer og understøtte fremtidig planlægning af infrastrukturen.

Når kommuner implementerer ændringer i parkeringsinfrastrukturen eller reglerne baseret på den indsigt, der er afledt af parkeringsdata, kan de nøje overvåge resultaterne.

IMG_20230501_101521
0
SENSORER
IMG20230502114724
0
GATEWAYS
IMG_20230501_120045
0
INSTALLATIONSDAGE
"Jeg synes, appen giver et godt overblik over, hvor jeg kan finde en ledig parkeringsplads i byen. Hvis der ikke er ledige pladser ved min destination, kan jeg åbne kortet og se, hvor det nærmeste alternativ er."
Peder Bredkjær
Pensionist
IMG_20230501_110604
IMG_20230501_123606
IMG_20230501_101606
Fredericia